2017-2018 eğitim yılında yapılan etkinlikler
1-Turasan şarap mahzen gezisi
Etkinliğin amacı: Şarap üretimi ve tarihi ile ilgili bilgi edinmek.
2-Kayseri büyüksimitçi et entegre tesisi gezisi
Etkinliğin amacı: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin et kesimini ve işlemesini yerinde görerek mesleki tecrübe edindirilmesi.
3-GASTRONOMİ TURU
Etkinlik amacı: Ülkemizde yemek alanında kendisini duyurmuş Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Adana vb illere gezi yaparak yöre yemeklerinin hem öğrenip hem de tatları hakkında bilgi sahibi olmak.
4- ANTALYA KRİSTAL İREKS EĞİTİM GEZİSİ
Etkinlik amacı: Tesise giderek çikolata,ekmek yapımı, pasta yapımı, dondurma yapımı konusunda 2 gün boyunca ücretsiz eğitim almak.
5-Bıçak Firmasının Üniversitemize Davet Edilmesi.(PİRGE)
Etkinlik amacı: Kesici aletlerin üretimi ve kullanımı hakkında bilgi edinilmesi.
6- GASTROPİKNİK
Etkinlik amacı: Arkadaşlarımızın birbirleriyle kaynaşıp keyifli vakit geçirmesi.
7- Kitap Ayracı Yapımı
Etkinlik amacı: Üzerinde Gastronomi terimlerinin bulunduğu kitap ayraçlarının yapılıp dağıtılması.
8-GASTRO ATV
Etkinliğin amacı: Kapadokya bölgesini atv ile gezmek
9- AŞÇI CEKETİ YAPIMI
ETKİNLİĞİN AMACI: GASTRONOMİ BÖLÜMÜNE YENİ GELEN ARKADAŞLARIMIZA AŞÇI CEKETİ YAPILMASI
10-ANAOKULU PANKEK YAPIMI
ETKİNLİĞİN AMACI: Anaokulu öğrencilerine aşçılık mesleğini tanıtıp, birlikte pankek yapılması
11-GASTROERCİYES
Etkinliğin amacı: Arkadaşlarımız ile birlikte Erciyes’te kayak yapmak ve eğlenceli zaman geçirmek
12-ERHAN ÇETİNÖZ SERKAN DURSUN
Etkinliğin amacı: Gelen şeflerin aşçılık ve gastronomi üzerine bilgi vermesi
13- MURAT ASLAN
Etkinliğin amacı: Gelen şefin aşçılık ve gastronomi üzerine bilgi vermesi
14- GENEL KURUL TOPLANTISI
Etkinliğin amacı: Gastronomi kulübü okula tanıtmak
15-HOŞGELDİN EĞLENCESİ
Etkinliğin amacı: Yeni gelen öğrencilerin kaynaşmasını sağlamak
16-GASTROKISIR
Etkinliğin amacı: Kısır yaparak okula dağıtılması
17- ÜNİVERSİTEDE GASTRONOMİ TERİMİNİN TANITILMASI
Etkinliğin amacı: Gatronomi ve mutfak sanatları bölümünün önemi, gelecekteki yerinin tanıtılması
18- GİDİLEN YARIŞMALAR
Etkinliğin amacı: gidilen yarışmalardan derece ile ayrılmak ve okulumuzun adını duyurmak.
YOZGAT
ÇORUM
FETHİYE
İSTANBUL
PAMUKKALE
ANTALYA
2018-2019 Eğitim Yılı Gastronomi Kulübü Etkinlik Planı
1- Bahar Festivali
Etkinlik amacı: Nisan ayında diğer illerdeki aşçılık ve pastacılık dernekleriyle görüşüp ustaların üniversitemize gelmesi yemekle ilgili çeşitli eğitimler vermesi, yemek yarışması yapılması, yarışma alanlarında kermesler kurulması, öğrencilere ücretsiz yemek dağıtılması ve gün sonunda halkoyunları gösterisi,konser vb yapılması.
2-Kayseri Büyüksimitçi Et Entegre Tesis Gezisi
Etkinlik amacı: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin et kesimini ve işlemesini yerinde görerek mesleki tecrübe edindirilmesi.
3-GASTRONOMİ TURU
Etkinlik amacı: Ülkemizde yemek alanında kendisini duyurmuş Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Adana vb illere gezi yaparak yöre yemeklerinin hem öğrenip hem de tatları hakkında bilgi sahibi olmak.
4-Aksaray Sütaş Fabrika Gezisi
Etkinlik amacı: Tesise giderek süt ve süt ürünleri üretimini öğrenmek.
5-Konya Torku Fabrikası Gezisi
Etkinlik amacı: Endüstriyel gıda üretimini yerinde görüp bilgi edinmek.
6- Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) Genel Başkanı sayın Gökhan Tufan ustamızın üniversiteye davet edilmesi.
Etkinlik amacı: Gastronomi alanında söyleyişi ve devamında üniversitemizin tanıtılması.
7-ANTALYA Kristal İreks Eğitim Gezisi
Etkinlik amacı: Tesise giderek çikolata,ekmek yapımı, pasta yapımı, dondurma yapımı konusunda 2 gün boyunca ücretsiz eğitim almak.
8-Zonguldak Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı, ödüllü pastacı Sayın Begüm Uzun ustamızın üniversitemize davet edilmesi.
Etkinlik amacı: Pastacılık alanında söyleyişi ve ardından uygulamalı eğitim.
9-Şarap Mahzen Gezisi
Etkinlik amacı: Şarap üretimi ve tarihi ile ilgili bilgi edinmek üzere mahzene gidilmesi.
10-Bıçak Firmasının Üniversitemize Davet Edilmesi.
Etkinlik amacı: Kesici aletlerin üretimi ve kullanımı hakkında bilgi edinilmesi.
11- 22 Şubat Konya İslam Ülkeleri Mutfak Günlerine Katılım
Etkinlik amacı: Diğer İslam ülkelerinin mutfaklarını tanımak.
12- GASTROPİKNİK
Etkinlik amacı: Arkadaşlarımızın birbirleriyle kaynaşıp keyifli vakit geçirmesi.
13- SUŞİ EĞİTİMİ
Etkinlik amacı: Alanında uzman ustaların davet edilmesi ve uygulamalı eğitim verilmesi.
14- Kitap Ayracı Yapımı
Etkinlik amacı: Üzerinde Gastronomi terimlerinin bulunduğu kitap ayraçlarının yapılıp dağıtılması.
15- Flama,Bayrak,Pankart Yaptırılması
Etkinlik amacı: Etkinliklerde arkadaşlarımızın bizi daha iyi tanıyabilmesi için kullanılması.