...

Gastronomi Kulübü

Düzenlenmiş Etkinlikler

2017-2018 eğitim yılında yapılan etkinlikler

 

1-Turasan şarap mahzen gezisi

Etkinliğin amacı: Şarap üretimi ve tarihi ile ilgili bilgi edinmek.

 

2-Kayseri büyüksimitçi et entegre tesisi gezisi

Etkinliğin amacı: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin et kesimini ve işlemesini yerinde görerek mesleki tecrübe edindirilmesi.

 

3-GASTRONOMİ TURU

Etkinlik amacı: Ülkemizde yemek alanında kendisini duyurmuş Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Adana vb illere gezi yaparak yöre yemeklerinin hem öğrenip hem de tatları hakkında bilgi sahibi olmak.

 

4- ANTALYA KRİSTAL İREKS EĞİTİM GEZİSİ

Etkinlik amacı: Tesise giderek çikolata,ekmek yapımı, pasta yapımı, dondurma yapımı konusunda 2 gün boyunca ücretsiz eğitim almak.

 

5-Bıçak Firmasının Üniversitemize Davet Edilmesi.(PİRGE)

Etkinlik amacı: Kesici aletlerin üretimi ve kullanımı hakkında bilgi edinilmesi.

 

6- GASTROPİKNİK

Etkinlik amacı: Arkadaşlarımızın birbirleriyle kaynaşıp keyifli vakit geçirmesi.

 

7- Kitap Ayracı Yapımı

Etkinlik amacı: Üzerinde Gastronomi terimlerinin bulunduğu kitap ayraçlarının yapılıp dağıtılması.

 

8-GASTRO ATV

Etkinliğin amacı: Kapadokya bölgesini atv ile gezmek

 

9- AŞÇI CEKETİ YAPIMI

ETKİNLİĞİN AMACI: GASTRONOMİ BÖLÜMÜNE YENİ GELEN ARKADAŞLARIMIZA AŞÇI CEKETİ YAPILMASI

 

10-ANAOKULU PANKEK YAPIMI

ETKİNLİĞİN AMACI: Anaokulu öğrencilerine aşçılık mesleğini tanıtıp, birlikte pankek yapılması

 

 

 

11-GASTROERCİYES

Etkinliğin amacı: Arkadaşlarımız ile birlikte Erciyes’te kayak yapmak ve eğlenceli zaman geçirmek

 

12-ERHAN ÇETİNÖZ SERKAN DURSUN

Etkinliğin amacı: Gelen şeflerin aşçılık ve gastronomi üzerine bilgi vermesi

 

13- MURAT ASLAN

Etkinliğin amacı: Gelen şefin aşçılık ve gastronomi üzerine bilgi vermesi

 

14- GENEL KURUL TOPLANTISI

Etkinliğin amacı: Gastronomi kulübü okula tanıtmak

 

15-HOŞGELDİN EĞLENCESİ

Etkinliğin amacı: Yeni gelen öğrencilerin kaynaşmasını sağlamak

 

16-GASTROKISIR

Etkinliğin amacı: Kısır yaparak okula dağıtılması

 

17- ÜNİVERSİTEDE GASTRONOMİ TERİMİNİN TANITILMASI

Etkinliğin amacı: Gatronomi ve mutfak sanatları bölümünün önemi, gelecekteki yerinin tanıtılması

 

18- GİDİLEN YARIŞMALAR

Etkinliğin amacı: gidilen yarışmalardan derece ile ayrılmak ve okulumuzun adını duyurmak.

YOZGAT

ÇORUM

FETHİYE

İSTANBUL

PAMUKKALE

ANTALYA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                        2018-2019 Eğitim Yılı Gastronomi Kulübü Etkinlik Planı

 

 

1- Bahar Festivali

Etkinlik amacı: Nisan ayında diğer illerdeki aşçılık ve pastacılık dernekleriyle görüşüp ustaların üniversitemize gelmesi yemekle ilgili çeşitli eğitimler vermesi, yemek yarışması yapılması, yarışma alanlarında kermesler kurulması, öğrencilere ücretsiz yemek dağıtılması ve gün sonunda halkoyunları gösterisi,konser vb yapılması.

2-Kayseri Büyüksimitçi Et Entegre Tesis Gezisi

Etkinlik amacı: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin et kesimini ve işlemesini yerinde görerek mesleki tecrübe edindirilmesi.

3-GASTRONOMİ TURU

Etkinlik amacı: Ülkemizde yemek alanında kendisini duyurmuş Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Adana vb illere gezi yaparak yöre yemeklerinin hem öğrenip hem de tatları hakkında bilgi sahibi olmak.

4-Aksaray Sütaş Fabrika Gezisi

Etkinlik amacı: Tesise giderek süt ve süt ürünleri üretimini öğrenmek.

5-Konya Torku Fabrikası Gezisi

Etkinlik amacı: Endüstriyel gıda üretimini yerinde görüp bilgi edinmek.

6- Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) Genel Başkanı sayın Gökhan Tufan ustamızın üniversiteye davet edilmesi.

Etkinlik amacı:  Gastronomi alanında söyleyişi ve devamında üniversitemizin tanıtılması.

7-ANTALYA Kristal İreks Eğitim Gezisi

Etkinlik amacı: Tesise giderek çikolata,ekmek yapımı, pasta yapımı, dondurma yapımı konusunda 2 gün boyunca ücretsiz eğitim almak.

8-Zonguldak Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı, ödüllü pastacı Sayın Begüm Uzun ustamızın üniversitemize davet edilmesi.

Etkinlik amacı: Pastacılık alanında söyleyişi ve ardından uygulamalı eğitim.

9-Şarap Mahzen Gezisi

Etkinlik amacı: Şarap üretimi ve tarihi ile ilgili bilgi edinmek üzere mahzene gidilmesi.

10-Bıçak Firmasının Üniversitemize Davet Edilmesi.

Etkinlik amacı: Kesici aletlerin üretimi ve kullanımı hakkında bilgi edinilmesi.

11- 22 Şubat Konya İslam Ülkeleri Mutfak Günlerine Katılım

Etkinlik amacı: Diğer İslam ülkelerinin mutfaklarını tanımak.

12- GASTROPİKNİK

Etkinlik amacı: Arkadaşlarımızın birbirleriyle kaynaşıp keyifli vakit geçirmesi.

13- SUŞİ EĞİTİMİ

Etkinlik amacı: Alanında uzman ustaların davet edilmesi ve uygulamalı eğitim verilmesi.

14- Kitap Ayracı Yapımı

Etkinlik amacı: Üzerinde Gastronomi terimlerinin bulunduğu kitap ayraçlarının yapılıp dağıtılması.

15- Flama,Bayrak,Pankart Yaptırılması

Etkinlik amacı: Etkinliklerde arkadaşlarımızın bizi daha iyi tanıyabilmesi için kullanılması.